Σπανακόπιτα με καλαμποκάλευρο (παραδοσιακη ηπειρωτικη συνταγη)


Υλικά για 4 άτομα :

-καλαμποκάλευρο 3 ποτήρια του νερού
-νερό δυο ποτήρια
- ένα κιλό σπανάκι
- ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- πολύ λίγο αλάτι
Εκτέλεση :

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και λίγο αλάτι ,
Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια χοντρή  μάζα  ,(σαν πούρες από πατάτες )
Τώρα σε ένα πυρέξ πασαλείβουμε με λαδί καλά ,και ρίχνουμε τη μάζα που ατιμάσαμε .
Μετά περνούμε το σπανάκι μας (το έχουμε πλύνει  φυσικά )και φτιάχνουμε τι γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατευτούμε με τα χεριά μας  προσθέτοντας  λίγο αλάτι  και λαδί (φέτα και καλαμποκάλευρο μέσα προαιρετικά ).Αυτή τη γέμιση ρίχνουμε  από πανό από την μάζα αλευριού που στρώσαμε πριν , απλώνουμε πολύ καλά .Ρίχνουμε από πανό  καλαμποκάλευρο  (πασπαλίζουμε δηλαδή για να σκεπαστή η γέμιση μας ), στη συνάχια πασπαλίζουμε με νερό παντού και το βάζουμε στο φούρνο  στους 180 – 200 (ανάλογος το φούρνο )για 70 περίπου λεπτά .
Και κάλι όρεξη !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More