Παραδοσιακη γαριδομακαροναδα



Υλικα :
  • 1/2 κιλο μακαρόνια
  • 1 κιλό γαρίδες 
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 8  κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. πολτό ντομάτας
  • 1 1/2 κ.γ  αλάτι
  • 1/3 κ. γ  μαυρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γ ρίγανη
  • 1 μικ πιπερια  καυτερι 
Εκτελεση : 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες,
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο . 
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα . 
Προσθέτουμε τις γαρίδες (5-6 λεπτα). 
Σβήνουμε με κρασί 
προσθέτουμε τις ντομάτες,και τον πολτό 
αλάτο -  πιπέρονουμε ,λιγο  ρίγανι . 
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30  λέπτα. 
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα , βαζουμε σε ένα πιατο.
 Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι ζεδστο  νερο, 
καιμετα απο 5 λεπτα , ριχνουμε  μέσα σ'αυτή τη σάλτσα  να βράσουμε τα μακαρόνια. 
Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες για 2 -3 λεπτα .
Ετοιμη !



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More