Υλικα :
- 1/2 κιλο μακαρόνια
- 1 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 8 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 300 γρ. πολτό ντομάτας
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/3 κ. γ μαυρο πιπέρι
- 1/2 κ. γ ρίγανη
- 1 μικ πιπερια καυτερι
Εκτελεση :
Καθαρίζουμε τις γαρίδες,
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα .
Προσθέτουμε τις γαρίδες (5-6 λεπτα).
Σβήνουμε με κρασί
προσθέτουμε τις ντομάτες,και τον πολτό
αλάτο - πιπέρονουμε ,λιγο ρίγανι .
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λέπτα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα , βαζουμε σε ένα πιατο.
Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι ζεδστο νερο,
καιμετα απο 5 λεπτα , ριχνουμε μέσα σ'αυτή τη σάλτσα να βράσουμε τα μακαρόνια.
Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες για 2 -3 λεπτα .
Ετοιμη !