Ριζοτο



Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά

Υλικά :
• 1 1 / 2 φλιτζάνια ρύζι, για παράδειγμα για ριζότο
• 1 / 3 λίρα, λουκάνικα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
• 1 / 4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
• 3 / 4 κούπας τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
• Ένα μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
• 1 λίτρο σιγοβρασμένο ζωμό κρέατος (κοτόπουλου)
• 1 / 2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί,
• αλάτι για γεύση
Εκτέλεση:
Αρχίστε με την αποφλοίωση και άλεσμα το κρεμμυδιού . Σε μια κατσαρόλα βάζετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε όλα μας τα υλικά και όταν έχουν  ροδίσει ελαφρά να τα αφαιρέσετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας πίσω τόσο  βουτύρου όσο το δυνατόν περισσότερο , και αφήστε την στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρετε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας κοφτά, για 5-7 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνετε  τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σβήνετε με κόκκινο κρασί . Μόλις το κρασί εξατμιστεί αρχίσετε να προσθέτετε το ζωμό μια κουτάλα ανά λεπτό στο περίπου . Όταν το ρύζι είναι στο  περίπου το μισό γίνει ανακατώστε μαζί με τον  κιμά από λουκάνικο και την τριμμένη  ντομάτα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε  ζωμό μέχρι το ρύζι φθάνει το al dente στάδιο, στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει το  ριζότο, καλύψετε για λίγα λεπτά . Και είμαστε έτοιμη για να σερβίρουμε  4-6 άτομα.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More