Λαυρακι στο φουρνο – Σπεσιαλιτέ ΣΧΑΡΑΣ


Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα :

    1/2  Κιλο λαυρακι
     3 κουταλιές βούτυρο
     1 1 / 2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
     1 κουταλιά της σούπας φρέσκο  μαϊντανό, ψιλοκομμένο
     2 σκελίδες σκόρδο, (λυόμενο)
     1 / 4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (σκόνη)
     1 / 4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
     1 / 4 κουταλάκι κρεμμύδι (σκόνη)
     λεμόνι ,πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε  τη  σκόνη από το κρεμμύδι ,το  σκόρδο ,την  πάπρικα, το λεμόνι  , το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ . Αλιέψετε το   και στις δύο πλευρές του ψαριού. Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα βουτύρου, συνδυάζετε το βούτυρο, το σκόρδο και μαϊντανό, σε μια μικρή κατσαρόλα και κτυπήστε τα να ομογενοποιηθούνε καλά, η σάλτσα βουτύρου είναι έτοιμη .Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε πανό σε μέτρια φωτιά . Αφαιρέστε από τη φωτιά την κατσαρόλα  όταν το βούτυρο έχει  λιώσει. Προθερμάνετε το γκριλ για μέτρια προς  υψηλή θερμοκρασία (180 - 200). Τοποθετήστε τα ψάρια σε ελαφρώς λαδωμένη σχάρα, μαγειρεύουμε για 8  λεπτά περίπου ανάλογος το φούρνο που έχουμε(180-200) . Γυρίστε τα ψάρια προσεκτικά  γιατί κολλάνε στη σχάρα (με μια μικρή στρατούλιτσα ξεκινώντας από την ουρά ) και μετά  τα σκεπάζουμε  με τη  σάλτσα βουτύρου  που φτιάξαμε (το μίγμα μας ) . Μαγειρέψτε για ακόμα 8  λεπτά. Μόλις αρχίσουν και ρόδο κοκκαϊνίσουνε  , τα  βγάζουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More