Κοτοπουλο στη σχαρα

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Το * είναι  - προαιρετικά

Υλικά :

     4 στήθη κοτόπουλου
     1 / 3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
     1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
     1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
     2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
     1 / 3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
     2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες σε γουδί (μίξερ)*
     2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (ανάλογα με τη γεύση)*
     2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν*
     1 / 4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:


Ανακατεύετε  όλα τα υλικά  σε ένα μέσο μπολ μεγάλο. Αν θέλετε  να λεπτύνετε  τα στήθη κοτόπουλου, τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη  και τα σκεπάζουμε ακριβός το ίδιο από πάνω.. Πάρτε ένα σφυρί κουζίνας και κτυπήστε  το κοτόπουλο ελαφρά μέχρι να γίνει   περίπου το μισό του αρχικού πάχους του. Αφαιρέστε τώρα  το πλαστικό περιτύλιγμα( μεμβράνη) και τοποθετήστε το σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα (η ένα ταπερ που κλεινή καλά το καπάκι του). Προσθέστε την μαρινάδα και να είστε  σίγουρη για το καπάκι να κλείσει πολύ καλά . εάν όλα οκ με το κλείσιμο το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ για μέτρια φωτιά (στα κάρβουνα θα είχε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ). Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σακούλα (η το ταπερ) και πετάξτε μαρινάδα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε για 6-8 λεπτά ανά πλευρά. Όταν ρόδο κοκκινίσει και  οι χυμοί αρχίσουν να  τρέχουν τότε είμαστε έτοιμη  , βγάλτε το κοτόπουλο από τη φωτιά και σερβίρετε .

Καλή μας όρεξη !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More