ΣΑΡΔΕΛΕΣ - ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ


Υλικά για 3-4 άτομα :
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες (εκεί που θα της αγοράσετε να σας της καθάρισε κιόλας , να βγάλει και το κεφάλι)
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο τριμμένο  
Πιπέρι μαύρο  σε κόκκους (σπασμένο)
Ρίγανη
Μαϊντανό
Σκόρδο*
Ελαιόλαδο
Ξύδι από κόκκινο  κρασί (η λεμονί αν δεν σας αρέσει το ξύδι )
Εκτέλεση :
Αλατο - πιπερώνουμε της σαρδέλες μας , και της περιχύνουμε με λίγο λαδί και ξύδι βάζουμε  ακόμα και μια σκελίδα σκόρδο (αν το θέλουμε* ) .
Σκεπάζουμε και της αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξουν (το αλάτι και το πιπέρι )Μετά της ρίχνουμε σε μια χύτρα μαζί με τα υγρά που έχουν βγει( στο ψυγείο ).
Της βράζουμε για περίπου  7 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο 3, η στο 4 το μάτι της κουζίνας ,ανάλογος τη κουζίνα που έχουμε ) Όταν της βγάλουμε της στραγγίζουμε και χύνουμε το ζωμό .Τοποθετούμε σε μια πιατέλα , ρίχνουμε από πανό τον μαϊντανό ψιλοκομμένο , και τους κόκκους πιπεριού σπασμένοι (όχι τρίμηνους).
Μετά σαν τελευταία πινελιά λαδί (ελαιόλαδο ),ρίγανη και ξύδι από κόκκινο κράση λαδολέμονο ανάλογος τα γούστα μας )και στην υγεία μας (Μεζές για τσιπουρακι δυνατός )

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More