Κοτόπουλο με καρύδια (σάλτσα)


Υλικά για 4 άτομα :


1 κοτόπουλο (1 κιλό).
50 γρ βούτυρο .
2 φλιτζ τσαγ καρύδια καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο (ότι καθαρίζουμε πάντα σε ένα κοτόπουλο) ,
Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στράγγιση .Μετά το κόβουμε σε μερίδες .
Το κοτόπουλο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό (βρασμένο πολύ ζεστό )μέχρι να σκεπαστή το κοτόπουλο , προσθέτουμε αλάτι , μαύρο πιπέρι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά .Το ζωμό το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει   λίγο .
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι μαγειρέψουμε σε σιγανή  φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό σιγά  - σιγά για να μην μας σβολιάσει .Αυτό γίνεται για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πήξη καλά ο ζωμός μας .Το τραβάμε μακριά από τη  φωτιά και το ανακατεύουμε  με καρύδια (τα όπια τα έχουμε πολτοποιήσει σε ένα γουδί από πριν )τοποθετήστε τα  σε ένα ζεστό μάτι της κουζίνας (στο 1 απλά να το κρατά  ζεστό όχι να βράση .Ο  ζωμός αυτός τώρα πρέπει να γίνει σάλτσα ,ξανά στο γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο ,αλάτι, πιπέρι λίγο ξύδι στο τέλος προσθέτουμε ολόκληρα καρύδια όσα θέλουμε απλά να μην το παρακάνουμε (εγώ πρωτινό 1-2 καρύδια τριμμένα έτσι απλός με τα χεριά ανακατεύουμε με το πηκτό ζωμό μας και το βάζουμε πάλι στο μάτι της κουζίνας μας (στο 1 εννοείται –το κρατάμε ζεστό όχι βράσιμο είπαμε)
Το σερβίρουμε : το κοτόπουλο  στη μέση του πιάτου (σκέτο )και με τι σάλτσα από πανό να  σκεπάσει το κοτόπουλο .(αν θέλετε γαρνιτούρα βαλε μόνο βραστά λαχανιά , μπρόκολο , κουνουπίδι ,καρότα κλπ. Εγώ συνιστώ σκέτο με τη σαλτσούλα του και καλή μας όρεξη.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More