ΥΛΙΚΑ : | |
Υλικά για 6-8 άτομα 1 χοιρινό μπριζολάκι βάρους περίπου 2 κιλών 1 λίτρο κόκκινο κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4 2 καρότα καθαρισμένα 3-4 κλαράκια σέλινο 6 σκελίδες σκόρδο 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουτ σούπας μέλι 3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι Αλάτι, πιπέρι | |
1 | Από βραδύς βάζετε το χοιρινό μπριζολάκι μέσα σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το κόκκινο κρασί ρίχνοντας μέσα 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 2 καρότα χοντροκομμένα, 3-4 κλαράκια σέλινο και 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση. |
2 | Το βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου και το αφήνετε εκεί τουλάχιστον για 12 ώρες. |
3 | Την άλλη μέρα το βγάζετε το σκουπίζετε απαλά με χαρτί κουζίνας, το αλατοπιπερώνετε σουρώνετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε 4 κουτ της σούπας μέλι μαζί με 3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας και 1 φλιτζ του καφέ μαρινάδα και με το μίγμα αλείφετε το μπριζολάκι. |
4 | Σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου βάζετε στον πάτο τα 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ακουμπάτε από πάνω το μπριζολάκι. Σκορπάτε γύρω-γύρω τα 30 δαμάσκηνα, συμπληρώνετε στον πάτο του ταψιού 1 νεροπότηρο μαρινάδα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 2 ½ ώρες στους 180ο . |
5 | Τα τελευταία 10 λεπτά το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα στους 200ο . Το βγάζετε και ακουμπάτε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας. |
6 | Μαζεύετε από το ταψί τα δαμάσκηνα , τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα και τα κτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ. Σερβίρετε το μπριζολάκι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη νόστιμη σάλτσα. |