Χοιρινό μπριζολάκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα - (ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ )






ΥΛΙΚΑ :

Υλικά για 6-8 άτομα
1 χοιρινό μπριζολάκι βάρους περίπου 2 κιλών
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 καρότα καθαρισμένα
3-4 κλαράκια σέλινο
6 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουτ σούπας μέλι
3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, πιπέρι


1 Από βραδύς βάζετε το χοιρινό μπριζολάκι μέσα σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το κόκκινο κρασί ρίχνοντας μέσα 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 2 καρότα χοντροκομμένα, 3-4 κλαράκια σέλινο και 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση.
2 Το βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου και το αφήνετε εκεί τουλάχιστον για 12 ώρες.
3 Την άλλη μέρα το βγάζετε το σκουπίζετε απαλά με χαρτί κουζίνας, το αλατοπιπερώνετε σουρώνετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε 4 κουτ της σούπας μέλι μαζί με 3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας και 1 φλιτζ του καφέ μαρινάδα και με το μίγμα αλείφετε το μπριζολάκι.
4 Σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου βάζετε στον πάτο τα 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ακουμπάτε από πάνω το μπριζολάκι. Σκορπάτε γύρω-γύρω τα 30 δαμάσκηνα, συμπληρώνετε στον πάτο του ταψιού 1 νεροπότηρο μαρινάδα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 2 ½ ώρες στους 180ο .
5 Τα τελευταία 10 λεπτά το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα στους 200ο . Το βγάζετε και ακουμπάτε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας.
6 Μαζεύετε από το ταψί τα δαμάσκηνα , τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα και τα κτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ. Σερβίρετε το μπριζολάκι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη νόστιμη σάλτσα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More