Στραπατσαδα



Υλικά για 4 άτομα :
10 πιπεριές μακρουλές
5 ντομάτες μέτριες
1 κούπα τσαγ λαδί
1 κουτάλι της σούπας αλεύρι
2 αυγά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά )*
3 – 4 κουτάλες της σούπας τυρί φέτα τριμμένο (και μυτζήθρα κάνει αν προτιμάμε )
και λίγο καυτερή πιπέρια (αν προτιμάτε τα καυτερά )*
αλάτι
πιπέρι μαύρο
μαϊντανό

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα μας τα υλικά , στεγνώνουμε από το νερό .
Βγάζουμε από της πιπεριές τα σπόρια , την ουρά και ξεφλουδίζουμε της ντομάτες της περνάμε από τριφτή .
μετά σε πολύ καυτό λαδί βάζουμε πρώτα της πιπεριές να τηγανιστούν ,προσθέτουμε σε 5 λεπτά τη ντομάτα ψιλοκομμένη
τηγανίζουμε μέχρι να δέσουν τα δυο μας αυτά τα υλικά .(το σκόρδο αν προτιμάτε το ρίχνετε μαζί με της πιπεριές ).
το καταλαβαίνουμε γιατί η μάζα με τα υλικά αρχίζει και χοντραίνει (θα μπορούσαμε να το πούμε και έτσι)
μόλις γίνει αυτό το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και μαϊντανό ψιλοκομμένο (και η καυτερή πιπέρια αν προτιμάτε )
και η φέτα μας (τρίμα )ανακατεύουμε για ένα λεπτό πανό στη φωτιά και είμαστε έτοιμη
καλή μας όρεξη !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More