Ψαρόσουπα(Ισραήλ) - (ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ )





ΥΛΙΚΑ :

Κόκαλα από διάφορα ψάρια
Διάφορα ψαρικά τεμαχισμένα( Μύδια,καλαμάρια, γόνο καλαμαριού,σουπιές ,γαρίδες κ.λ.π)
1 φιλέτο τόνου κομμένο σε κομμάτια
2 φιλέτα σολομού κομμένα χωρίς την πέτσα
1 ματσάκι σέλινο
1 σελινόριζα
1 Φινόκιο
Κομμένες κόκκινες, κίτρινες & πορτοκαλί πιπεριές
2 πράσα κομμένες σε ροδέλες
3 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 τριμμένα καρότα
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 φλιτζ καφέ κέτσαπ
πάπρικα
κόκκους από κόκκινο πιπέρι
αλάτι
παστίς (ή ούζο)
χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνετε τα κόκαλα ψαριών, το σέλινο, τη σελινόριζα, το φινόκιο, τις πιπεριές, τα καρότα,τα πράσα και αφήνετε να σιγοβράζουν για περίπου μια ώρα.Τσεκάρετε κατά διαστήματα και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.
2- Μόλις ο ζωμός είναι έτοιμος, τον σουρώνετε και τον αφήνετε στην άκρη.
3- Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να σοταριστούν, Ρίχνετε τον τόνο και τον σολομό, και σοτάρετε.Σβήνετε με τον χυμό ντομάτας.Προσθέτετε και 4 φλιτζάνια από τον ζωμό που ετοιμάσατε προηγουμένως.
4- Προσθέτετε και τα ψαρικά στην κατσαρόλα (μύδια καλαμάρια,γαρίδες κ,λ,π), τη κέτσαπ και λίγη πάπρικα.Προσθέτετε το παστίς, αλάτι και ανακατεύετε. Ξαφρίζετε και αφήνετε να βράσουν για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
5- Προσθέτετε στο τέλος το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More