Μαριναρισμένα λαχανικά – (age-bitashi - Ιαπωνική συνταγή -'' from Setsuko Yoshizuka '')

Υλικα για 4 μερίδες :
• 4 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε τέταρτα (κάντε μερικές σχισμές στο δέρμα)
• 1 / 6 kabocha,( Ιαπωνική κολοκύθα) χωρις τους σπόρους, κομμένο σε 2-3 cm παχιά
• 1 κολοκύθι, κομμένο σε 3 cm πάχος
• 8 μπάμιες
• φυτικό λάδι για τηγάνισμα

για τη μαρινάδα:
• 1 2 / 3 φλιτζάνι ζομος
• 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
• 3 κουταλιές σούπας Μιριν (Γλυκό κρασί)

• 2 κουταλιές σούπας ξίδι ρυζιού (η μήλο ξύδο )
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που είναι για τη μαρινάδα σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει .Στε γνωνουμε τα λαχανικά μας σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι έως 340 βαθμούς (για περίπου 5-6 λεπτά έχει αυτί την θερμοκρασία )ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Στραγγίζουμε τα τηγανητά λαχανικά μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Βάλτε τα τηγανητά λαχανικά στη μαρινάδα για περίπου μισή ώρα (η όσο προτιμάτε πανό από την μισή ώρα ) Σερβίρουμε οπός εμείς θέλουμε σαν ορεκτικό αλλά και σαν γαρνιτούρα .
Καλή μας όρεξη .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More